Winkelwagen

Fill the form.
it’s easy

11 + 14 =

Padista Info

Maria Johanna Philipsewg 7
6871EX Renkum

KVK. 89439392
BTW nr. NL864983244B01

Volg Ons

Padista Webshop vragen

Wat zijn de levertijden?

Bij Padista doen we ons best om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. In Nederland wordt uw pakket meestal de volgende werkdag afgeleverd. Voor leveringen naar België kunt u rekenen op een levertijd van ongeveer 1 tot 3 werkdagen. Soms kan het echter iets langer duren vanwege de grote vraag bij de pakketservices. We streven er echter altijd naar om uw bestelling zo snel en efficiënt mogelijk bij u te laten bezorgen, zodat u snel kunt genieten van uw aankoop! Voor meer informatie over Levertijd en Verzendingen.

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

Voor bestellingen onder de € 75,- rekenen we een verzendtarief van € 7,25. Bestellingen vanaf € 75,- worden gratis verzonden.

WAAR VERZENDEN JULLIE NAARTOE?

Padista verzendt naar Nederland, België, Luxemburg en Duitsland! 🚚✈️

Is retourneren Gratis?

Als klant ben je verantwoordelijk voor het betalen van de retourverzendkosten (alleen van jou naar ons). Het is belangrijk op te merken dat je zelf verantwoordelijk bent voor deze verzending. We adviseren je om je pakketje te versturen met een track en trace code, aangezien postzegels niet altijd betrouwbaar zijn. Helaas kunnen we retourzendingen die niet zijn aangekomen niet verwerken. Voor meer informatie over onze retourbeleid lees hier

HOE KAN IK MIJN BESTELLING VOLGEN?

Bij Padista ontvangt u een e-mail met daarin een track en trace nummer zodra uw bestelling is verzonden. In deze e-mail vindt u ook een link naar de trackingpagina van de verzendmaatschappij.

Om uw bestelling te volgen, kunt u ook de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de website van Padista en log in op uw account. Als u nog geen account heeft, kunt u zich registreren met het e-mailadres waarmee u de bestelling heeft geplaatst.
 2. Nadat u bent ingelogd, gaat u naar uw accountdashboard en zoekt u naar de bestelling die u wilt volgen.
 3. Klik op de bestelling om de details ervan te bekijken. Hier zou u een trackingnummer moeten vinden, samen met informatie over de verzendmethode
Bieden jullie garantie op jullie padelrackets?

Heb je een defect padel-racket ontvangen? Neem binnen 24 uur na ontvangst contact op met onze klantenservice en stuur een foto en je ordernummer mee. We bieden 3 maanden garantie op fabricagefouten van de Padista Padel rackets. Voor meer informatie over onze garanties leest u hier.

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Bij Padista bieden we een breed scala aan veilige betaalmethoden, zodat je gemakkelijk en vertrouwd jouw aankopen kunt voltooien. Bij het afrekenen heb je de keuze uit de volgende betaalopties:

 • iDEAL: Veilig betalen via jouw eigen Nederlandse bank.
 • Creditcard: Betalen met Visa, Mastercard, American Express of andere gangbare creditcards.
 • PayPal: Snel en veilig betalen met jouw PayPal-account.
 • Bancontact: Voor Belgische klanten, betaling via Bancontact/Bancontact-app.
 • GiroPay: Voor klanten uit Duitsland, betaling via GiroPay.
 • KBC/CBC: Voor Belgische klanten, betaling via KBC/CBC-Betaalknop.
 • Klarna Afterpay: Achteraf betalen met Klarna, zodat je eerst de producten kunt ontvangen en daarna pas betalen.

Algemene Padel vragen

CARBON PADEL RACKETS: VOORDELEN EN NADELEN

Carbon padelrackets zijn populair onder professionele spelers vanwege hun lichte gewicht en sterke eigenschappen, waardoor meer controle en precisie mogelijk is tijdens het spel. Ze zijn duurzaam en slijten minder snel, waardoor je er langer van kunt genieten.

Wat is het verschil tussen een padelbal en een tennisbal?
 • Grootte: Een padelbal is doorgaans iets kleiner dan een tennisbal. Padelballen hebben meestal een diameter van ongeveer 6,35 cm (2,5 inch), terwijl een standaard tennisbal een diameter heeft van ongeveer 6,67 cm (2,63 inch).
 • Stuitereigenschappen: Een padelbal heeft minder stuiterkracht dan een tennisbal. Dit komt door de constructie en het materiaal van de bal. Padelballen zijn meestal gemaakt van rubber en hebben een lagere interne druk dan tennisballen, waardoor ze minder hoog en minder snel stuiteren.
Wat is het Verschil tussen een druppel en een rond padel racket

Als het gaat om het kiezen van een padel racket, is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een druppelvormig en een rond racket. Een druppelvormig racket heeft een traditioneel, gevormd frame dat een smalle bovenkant heeft en dikker wordt naar beneden. Het doel van dit frame is om meer kracht te geven aan uw slagen, waardoor u meer kunt bereiken met uw slagen. De vorm geeft ook extra controle, waardoor uw slagen nauwkeuriger worden.Een rond racket heeft een ander frame dat is ontworpen om zowel kracht als controle te geven. De ronde vorm verdeelt het gewicht van het racket gelijkmatig over het oppervlak, waardoor uw slagen meer kracht krijgen. Het ronde frame zorgt er ook voor dat uw slagen meer controle hebben.Beide vormen hebben hun voordelen en nadelen, dus u moet uw keuze maken op basis van wat het beste bij uw speelstijl past. De druppelvorm is ideaal als u meer kracht nodig heeft voor uw slagen, terwijl de ronde vorm meer controle biedt en daarom geschikt is voor ervaren spelers.

Welke gripdikte moet ik kiezen voor mijn padelracket?

Voor volwassenen is de standaardgrootte voor de grip van een padelracket meestal rond de 38 mm. Dit betekent dat de meeste padelrackets voor volwassenen dezelfde gripdikte hebben. Als je een padelracket koopt, is het waarschijnlijk dat het gripformaat rond de 38 mm zal liggen.

Als de standaardgripdikte niet comfortabel aanvoelt voor jouw handen, kun je  overgrips gebruiken om de grip aan te passen. Overgrips zijn dunne, zelfklevende gripjes die je over de bestaande grip van het racket kunt wikkelen om de omtrek te vergroten en het comfort te verbeteren. Door overgrips toe te voegen, kun je de gripdikte naar jouw voorkeur aanpassen. Dit geeft je de mogelijkheid om het racket comfortabeler en beter aan te laten voelen tijdens het spelen.

Wat zijn de verschillende vormen van padelrackets en hoe beïnvloeden ze het spel?

De verschillende vormen van padelrackets zijn meestal rond, druppelvormig en diamantvormig. Elke vorm heeft unieke eigenschappen die het spel op verschillende manieren beïnvloeden:

 • Ronde vorm: Een rond padelracket heeft een gelijkmatige verdeling van het gewicht en biedt een grotere sweet spot, het gebied waar je de bal het beste kunt raken voor optimale controle. Dit vergroot de kans op nauwkeurige slagen en maakt het ideaal voor beginners en spelers die meer controle zoeken in hun spel.
 • Druppelvorm: Een druppelvormig padelracket heeft een bredere bovenkant en loopt smaller toe naar de greep. Deze vorm biedt een goede balans tussen controle en kracht. Het bredere deel van het racket vergroot de sweetspot en maakt het gemakkelijker om krachtigere slagen te geven, terwijl de smallere greep helpt bij een betere wendbaarheid en controle.
 • Diamantvorm: Een diamantvormig padelracket heeft het meeste gewicht geconcentreerd naar de bovenkant van het racket, wat zorgt voor extra kracht bij het slaan van de bal. Dit type racket is populair bij spelers die graag hard slaan en agressief spelen, maar het vereist wel meer technische vaardigheden en kan minder vergevingsgezind zijn bij off-center slagen.

De keuze voor een bepaalde vorm van het padelracket is afhankelijk van je speelstijl en vaardigheidsniveau. Als je meer controle en precisie wilt, is een rond racket geschikt. Voor een balans tussen controle en kracht is een druppelvormig racket geschikt. Als je op zoek bent naar extra kracht en agressiviteit in je slagen, is een diamantvormig racket geschikt. Het is altijd raadzaam om verschillende rackets uit te proberen om te bepalen welke vorm het beste bij je past en je helpt om je speelvaardigheden te verbetere

Hoe kan ik mijn padelracket onderhouden en schoonmaken?

Het goed onderhouden en schoonmaken van je padelracket is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en ervoor te zorgen dat het optimaal blijft presteren. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud en de reiniging van je padelracket:

 • Veeg het racket regelmatig af: Na elke speelsessie is het belangrijk om het racket af te vegen met een vochtige doek om zweet, vuil en stof te verwijderen. Dit voorkomt ophoping van vuil en behoudt de grip van het racket.
 • Gebruik geen agressieve chemicaliën: Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of oplosmiddelen, omdat ze het racketmateriaal kunnen beschadigen.
 • Bescherm het racket tijdens opslag en transport: Gebruik een rackethoes of een speciale padeltas om je racket te beschermen tegen stof en krassen tijdens opslag en transport.
 • Controleer de grip: Controleer regelmatig de grip van het racket op slijtage. Als de grip versleten begint te raken, vervang deze dan om de juiste gripdikte en comfort te behouden.
 • Vermijd extreme temperaturen: Laat je racket niet in direct zonlicht of in extreem hoge temperaturen achter, zoals in een hete auto, omdat dit het racketmateriaal kan beschadigen.

Door regelmatig je padelracket schoon te maken en goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat het in goede staat blijft en je optimaal kunt blijven presteren op de baan.

Padista Atomic Padelracket 2023

Padista Atomic

Padista Fusion