Winkelwagen

Garantie Padista Padel rackets

Bij Padista staan tevreden klanten op de eerste plaats! We streven er altijd naar om tot een oplossing te komen, maar we hanteren ook een aantal gebruikelijke voorwaarden. Heb je een klacht?

Padista.com Logo

Garantie op de Padista Padel rackets

Heb je een defect padel-racket ontvangen? Neem binnen 24 uur na ontvangst contact op met onze klantenservice en stuur een foto en je ordernummer mee. We bieden 3 maanden garantie op fabricagefouten van de Padista Padel rackets.

Krassen of scheuren in de lak of het frame vallen niet onder de fabrieksgarantie, maar worden beschouwd als gebruikersschade. Scheuren in het blad kunnen voorkomen, maar niet binnen 1 maand na aankoop. Als je binnen de garantieperiode een probleem met je padel racket hebt, neem dan contact met ons op. Wij beoordelen of het probleem onder de garantie valt en of het padel racket kan worden vervangen.

Het is belangrijk om te weten dat de garantie niet geldig is als het padel racket is beschadigd door onjuist gebruik of misbruik. Bijvoorbeeld, als het racket is gebroken doordat het op de grond is gevallen of als het is beschadigd door een andere speler tijdens het spelen, dan is de garantie niet van toepassing.

Bij Padista streven we ernaar om jouw padel-ervaring perfect te maken! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je ergens mee zit. We staan voor je klaar!

Klachten afhandeling

Bij Padista staat klanttevredenheid op nummer één! We streven er constant naar om tot een passende oplossing te komen, terwijl we ook enkele gebruikelijke voorwaarden hanteren. Heb je een klacht die je met ons wilt delen?

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@padista.com of gebruik het onderstaande contactformulier. We vragen je om het volgende te vermelden:

  • Wat is er mis?
  • Voeg een foto toe!
  • Vermeld je ordernummer (te vinden in je e-mails).

CONTACTFORMULIER

13 + 9 =

Padista Atomic Padelracket 2023

Padista Atomic

Padista Fusion